No Title
cv: 4107 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sTerritory Implementation Manager
Zoetermeer
1-6-2011
werk

Persoonlijke Vaardigheden
Persoonlijke Effectiviteit
Projectleiding
Consultancy Skills
Functioneel -en technisch ontwerp
Diverse methoden en technieken waarover Prince2 & ASAP
Diverse SAP (BW, PS, FI, CO, EBP, MM, CD, ICM, CM) cursussen incl. Fi/Co certificering
Diverse overige interne bedrijfscursussen

HEAO Bedrijfseconomie
Nederlands Instituut Voor RegisterAccountants

Acceptatietesten Administratieve Organisatie (AO)
Bank- en verzekeringspakketten Betalingsverkeer
Data Flow Diagram (DFD) Euro Conversie
FinanciŽle Administratie en Processen Financieel Management
MS Office Levensverzekeringen Segment
ERP Pakketten Rapportage
Bankwezen Bouwnijverheid
Groothandel Overheid
Verzekeringen EntertainmentSpreken Lezen Schrijven
Duits Redelijk Goed Redelijk
Engels Goed Goed Goed
Frans Redelijk Redelijk Niet
Nederlands Moedertaal Moedertaal Moedertaal

SAP Kennis gebieden Aantal jaren ervaring Niveau van expertise*

Financial Accounting 7 1
General Ledger accounting 7 1
Preparation for consolidation 1 3
Accounts payable 7 1
Accounts receivable 7 1
Bank Accounting 7 3
Asset Accounting 7 2
Travel Management 0 3
Special Purpose Ledger 2 2

Controlling 7 1
Cost Element Accounting 7 1
Cost Center Accounting 7 1
Profit Center accounting 7 1
Internal Orders 7 1
Acitivity Based Costing 0 3
Product Cost Controlling 0 3
Profitability Analysis 2 3

SAP BW 2 3
SAP Project System 6 2
SAP MM 6 3
SAP SD 6 3
SAP ICM 3 1
SAP CD 3 3
SAP Business Partner 3 3
SAP Implementation tools 7 2
ASAP 7 1
SAP technical skills 7 2

* 1 = Zeer goed, 2 = goed, 3= gemiddeld, 4 = weinig


01-12-2004 Klant Warner Bros
Tot heden Rol Territory Implementation Manager

Vanuit de USA is door Warner een programma opgestart waarin wereldwijd een nieuw Finance en procurement systeem wordt uitgerold. Voor beide wordt SAP gebruikt, SAP R/3 4.7 voor de financiŽle backbone en Enterprise Buyer Professional (EBP) voor het procurement proces. Hans is in december 2004 gestart bij Warner om de roll-out naar Nederland, in de rol van implementatie manager, te begeleiden. In de eerste maand heeft Hans de functionele documentatie gereviewed en geaccordeerd. Gedurende deze periode is ook gestart met het creŽren van awareness bij de Nederlandse eindegebruikers en belanghebbenden van het systeem. In een team met twee door Hans begeleide super users is vervolgens succesvol gewerkt aan het opzetten van training, voorbereiden van dataconversie, voorbereiden van de organisatie, testen & valideren en het verlenen van support na de go-live.

01-02-2002 Klant ING
01-12-2004 Rol Projectleider / Lead Consultant

In de rol van en projectleider is Hans actief geweest binnen een programma van ING. Als onderdeel van dit programma was hij geassigneerd aan het project, SAP Commissions, voor de implementatie van de vier releases van de SAP Insurance oplossing voor provisie afhandeling. Het resultaat van Hans was een werkend systeem dat voldoet aan de requirements van de klant en welke op tijd en binnen budget werd opgeleverd. Activiteiten waar Hans zich mee heeft beziggehouden zijn onder andere het aansturen van het functionele en technische team, het vertalen van requirements naar oplossingen, het implementeren, documenteren en testen van de oplossing in SAP en het presenteren ervan aan de klant, coŲrdinatie van werkzaamheden en problem solving en het verlenen van support.


01-08-2001 Klant Merisant
tot 31-01-2002 Rol SAP Consultant

Vanuit het kantoor van Merisant in Parijs heeft Hans de rol van business support medewerker voor de Europese business vervuld. Als business support medewerker heeft hij een groot aantal lopende en nieuwe financieel functionele problemen binnen het SAP systeem weten op te lossen en de oplossingen geÔmplementeerd. Voor de belangrijkste Europese kantoren heeft hij het elektronisch bankafschriften systeem en automatisch betalingsverkeer ingericht en geÔmplementeerd. Daarnaast heeft Hans een support rol vervuld voor de Euroconversie en het herstructurerings project voor de Europese business in Zwitserland. Tijdens dit project heeft Hans kennis opgedaan van de Franse wet -en regelgeving.


02-07-2000 Klant Vendex KBB IT-services
tot 01-07-2001 Rol SAP Consultant

Hans was hier verantwoordelijk voor de technische en functionele euro migratie van het SAP systeem. Dit behelsde voornamelijk het aansturen van de mensen voor de testconversies naast het participeren hierin. Ten behoeve van deze conversie zijn door Hans het final cut over plan, het conversie draaiboek, een aantal succesvolle proefconversies en de uiteindelijke conversie opgeleverd en uitgevoerd. Voor het in kaart brengen van de (financiŽle) business issues zijn door Hans presentaties en workshops gehouden.


01-10-1998 Klant Arcades
tot 29-02-2000 Rol SAP Consultant

In de rol van SAP Fi/Co consultant heeft Hans bij Arcadis zelfstandig de implementatie gedaan voor deze modulen voor een tweetal dochterondernemingen in een financiŽle SAP omgeving.

Ten behoeve van de key-users zijn er opleidingsdocumenten voor de financiŽle en controlling module verzorgt. Daarnaast zijn diverse opleidingsdocumenten, procedures en transactie beschrijvingen ontwikkeld en beoordeeld. Ten behoeve van het financiŽle management zijn diverse financiŽle KPI rapportages ontwikkeld en getest. Na de implementatie systeem is enkele weken on-site support voor de gebruikersorganisatie verleend.


01-10-1996 Klant Diverse klanten
tot 01-07-1998 Rol Assistant accountant

Als assistent accountant heeft Hans diverse controle opdracht verricht bij klanten in de non en not for profit markt. Daarnaast heeft Hans samenstellingopdrachten gedaan voor jaarrekeningen bij diverse klanten.