No Title
cv: 4670 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sNetwerkspecialist
Hilversum
in overleg
opdrachten

Algemeen HAVO Hogere Zeevaartschool

Automatisering Algemene datacommunicatie Lokale Netwerksystemen (Novell, Lan Manager & Windows NT) X.25, TCP/IP, IPX Diverse producttrainingen van IBM, Cisco en Microsoft. Ambi-module HE.1, HE.2, HP.6 AS/400 operator bij Silvac CNE-Novell 3.12 bij 4U training TokenRing Sniffer Microsoft Windows NT 4.0 Microsoft Networking Essentials Microsoft TCP/IP Olicom Advanced ATM training Axent Raptor Firewall bij Dupaco ITIL CISCO CCNA bij Landis CISCO BCRAN (Remote Access) CISCO Switching 2.0 (BCMSN) CISCO CCSP (SECUR)

Productervaring (hardware)
Fabrikant Product

IBM AS400 LAN netwerkproducten NWAYS 221x router producten NWAYS 222x switch producten

Foundry Fast Iron II Ethernet HUB's, switches

Cisco Routers: 700 - 7500 range, switches: Catalyst, IGX, MGX en BPX serie, Access products: 5500

Olicom Routers en switchen

Compac X.25 PAD's en Switches

Bekabeling STP, UTP, PDS, Glasvezel

Symantec Raptor Firewall

Radware Loadbalancer

Packeteer Packetshaper

Alcatel ADSL router

Productervaring (software)
Categorie Product

Operating Systemen LINUX, DOS, Windows (3.11, 95, 98, 2000, NT en XP)

Netwerkoperating systemen Novell, Lan Manager, Windows NT, 2000 Server

Netwerkbeheer systemen IMS, ClearSight, Network Node Manager, Netcool, Citrix, Tivoli, HP Open View, CiscoWorks, MRTG

Software pakketten Microsoft Office, diverse communicatie pakketten

Analysers Sniffer (pro), Microsoft Netwerk Monitor, Fluke-meter
Protocollen
ASYNC IPX/SPX SNA
ATM ISDN SNMP
BGP-4 IS-IS TCP
EIGRP MPLS Token ring
Ethernet (10/100/1000) OSI X.25
Frame Relay OSPF X.400
HDLC PDH xDSL
IGRP RIP
IP RTP
IPsec SDH
Security
Firewalls Raptor, Cisco PIX
Cisco VPN, TACACS, IPSEC, GRE
CS ACS Cisco Secure Access Control Server

Werkervaring
Changemanager September 2005 - januari 2006
KPN heeft een eigen netwerk, Epacity, die bedrijven kunnen gebruiken zodat alle vestigingen van dat bedrijf met elkaar kunnen communiceren. Mijn taak is om de Cisco-routers voor bedrijven te configureren die nodig zijn voor de VPN- en netwerkverbindingen
Netwerkspecialist Juni 2004 - Augustus 2005
Bij defensie wordt een oud netwerk vervangen door een nieuw glasvezel netwerk dat alle kazernes over heel Nederland omvat. Daarvoor is het netwerk in 8 ringen opgedeeld met 8 backbone nodes, de Cisco 12410. De Cisco 10720 is de access router voor de kazernes. Mijn taak is het installeren en testen van de routers en de glasvezelverbindingen. Daar waar nodig worden er glasvezelversterkers gebruikt, de Cisco 15xxx Verder controle of alles goed ingericht is zoals airco, juiste voedingen, juist inrichten van de patch-kasten enz en projecten opstarten als dat niet zo is.
Netwerkspecialist Maart 2002 - december 2003
UW Holding is een reintegratiebedrijf. Mijn taak is om een nieuw netwerk op te zetten dat voldoet aan de eisen van tegenwoordig. Daarvoor is eerst een plan van aanpak gemaakt, Cisco-routers besteld en de installatie gevolgd door een rapport. Er moesten 3 panden op een veilige manier met elkaar communiceren via ADSL. Daarvoor is oa. VPN met tunnels, IPSEC en encryptie gebruikt
Networkengineer Oktober 2000 - september 2001
Internoc verzorgt remote IT-management van andere bedrijven. Daarvoor heb ik het netwerk opnieuw ingericht met oa toegang tot internet via 2 Internet Service Providers mbv het BGP protocol, waarbij 1 ISP als backup dient. Een packetshaper om de bandbreedte te regelen en om de netwerkbelasting te meten. 2 Raptor-Firewalls voor de beveiliging en een Radware-loadbalancer om de firewalls aan te sturen, VPN opgezet voor een veilige verbinding tussen Internoc en klanten. CiscoWorks en NetCool om de events en traps te managen van het netwerk en van de klanten. Er wordt hier gewerkt met Cisco routers en switches en een Foundry switch, de Fast Iron II.
Field Service engineer bij Triple P Januari 2000 - September 2000
Cisco routers/ switches installatie/configuratie bij klanten ISDN configuratie Netwerk problemen Olicom oplossen
Support engineer Februari 1998 - Januari 2000
De ING heeft zijn eigen IT support afdeling, waaronder ook de support afdeling voor het beheer van de ING netwerk. Dit netwerk bestaat uit een paar honderd routers, bridges en switches. De WAN routers zorgen voor een landelijk dekkend netwerk waaronder de Hoofdkantoor panden van de Postbank, ING bank Amsterdam, ING Bank Rotterdam en Nationale Nederlanden. Het LAN-netwerk van de hoofdkantoor heeft een varieteit van ongeveer 90 % TokenRing en 10 % Ethernet. Koppelingen worden gedaan met Cisco en Olicom Routers. Tevens is er naast de hoofdkantoren panden, ook een landelijk ING-Kantoren netwerk welke volledig is uitgerust met Cisco routers. Mijn taak is het oplossen van netwerk problemen die ontstaan door het gebruik van het netwerk en desnoods door te sturen naar Olicom voor Support. Tevens worden door problemen ad hoc projecten gestart voor het herinrichten van panden. Deze panden hebben vaak nieuwe netwerk infrastructuur nodig. Waarbij zowel WAN als LAN opnieuw wordt ingericht. Het laatste project die ik heb gedaan is het mee helpen om de ATM-Backbone in te richten met Olicom routers en switches.
Interpay Juni 1995 - Juli 1997
Systeembeheer/ gebruikersondersteuning Helpen met de overgang van Amsterdam naar Utrecht AS400 operator
Intralox Februari 1994 - Februari 1995
Migratie van DOS naar Windows 3.1 Novell Netware 3.1 beheer As400 beheer
Graydon Maart 1992 - November 1993
As400 operator.