No Title
cv: 4679 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sSenior System Engineer PKI
Apeldoorn
1-1-2013
opdracht

Opleiding:
MTS Landmeetkunde (Diploma)
HTS Lanmeetkunde ( 2 jaar)

Cursussen:
Cisco cursussen: Router, PIX, Switch, Local Director, Content Switches.
PKI cursussen : VeriSign en Baltimore Software
Sun solaris (Unix) cursussen
Windows cursussen (Windows MCSE traject voor NT 4.0 )
Nokia platform met Checkpoint 1 Firewall software
Linux : Proxy/Firewal, Mail server
Card Management Systems van MyID en BlueX


Werkzaam als PKI System Engineer bij KPN IT Solutions, afdeling Trusted Services.
De laatste jaren heb ik veel kennis opgedaan met digitale certificaten en pki omgevingen. KPN host het Root Certificaat van de staat der Nederlanden (PKI Overheid), heeft een eigen Processing Center voor de uitgave van VeriSign Certificaten (oa. webserver certificaten)
Deze PKI omgevingen zijn zeer afhankelijk van een goed en zeer beveiligd netwerk. Deze netwerken heb ik zeer actief helpen ontwikkelen, bouwen en onderhouden.
In 2002 en begin 2003 zijn wij de PKI omgeving van de Staat Der Nederlanden gaan hosten. Deze omgeving maakt ook gebruik van Baltimore/Unicert software.
KPN is een Certificate Service Provider (CSP) voor de uitgifte van certificaten onder de Root van de PKIOverheid. In dit kader heb ik veel ervaring met de uitgifte en ondersteuning van klanten op certificaat gebied. Veel Gemeenten, Notarissen, gerechtsdeurwaarders ondersteund met hun certificaat problemen.
Naast deze PKIOverheid certificaten geeft KPN ook de BAPI en SBR certificaten uit.
Eind 2003 is gestart met het DigiTacho, digitale tachograaf, project.
Binnen dit project maken we gebruik van Sun Solaris machines en PKI software van RSA, Apache WebServer met TomCat, OpenLdap en RSA Keon.
Naast het Digitale Tachograaf systeem sinds een jaar ook veel ervaring met de uitgifte van certificaten voor het Boord Computer Taxi systeem.
Ruime ervaring met Card Management Systems, zoals MyID en BlueX en Windows 2003/2008 Servers, waar deze systemen op geinstalleerd worden.
Ervaring met Identity Management en single logon met behulp van certificaten in samenhang met de Active Directory van Windows.
Veel ervaring met het hosten van Managed Public Key Infrastructure omgevingen voor oa. Shell, Interpolis, DSM, KFBN (Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat), KPMG, Equens, EPO (Europeen Patent Office)